V nové cestopisné přednášce Vás cestovatelé Pavel Chlum a Petr Kvarda provedou ulicemi Vietnamu, Laosu, Kambodži a Thajska. Tento region zažil během své historie spoustu vládců a každý z nich zde zanechal nějakou stopu v místním jídle. Hladomor zde navíc donutil místní obyvatele jíst cokoliv z pralesa, co by je udrželo naživu. Některé z těchto netradičních až bizarních pokrmů se v této oblasti dají ochutnat dodnes. Během přednášky je budeme vyhledávat a hlavně na plátně také ochutnávat. Jak asi chutná cvrček, tarantule, kobylka, dušená žába nebo kachní zárodek? Dva kamarádi se nebojí ničeho, co leze, létá, plazí se, či plave, kokrhá, syčí, chrochtá nebo vrčí. Ochutnají, ale také místní vyhlášené Pho v Hanoji, Tom Yum v Bangkoku, Com Hen v Hue, Khao soi v Luang Prabang, ale také místní sladkosti, pečivo a místní vyhlášenou robustu.
© MSD Kolín 2015
Všechna práva vyhrazena. Zákaz kopírování jakýchkoli materiálů bez písemného souhlasu autorů.
Nastavení cookies | Vyrobil IT Products: Tvorba WWW stránek a SEO